Vijf redenen waarom een werving- en selectiebureau in jouw voordeel werkt

Je bent toe aan een nieuwe baan. Naar jouw droombaan, naar een volgende stap in je carrière, naar meer werkplezier en/of naar betere arbeidsvoorwaarden. In het verleden heb je misschien al eens gewerkt via een uitzendbureau. Inmiddels heb je een interessante, beginnende carrière en ben je niet meer op zoek naar een uitzendbaan. Wel zie je af en toe recruiters voorbijkomen die mooie functies vervullen in jouw werkgebied. Maar wat is nou precies het verschil tussen een uitzendbureau en een werving- en selectiebureau? En hoe kan een werving- en selectiebureau in jouw voordeel werken? Lees gauw verder om te ontdekken waarom een samenwerking met een werving- en selectiebureau je meer oplevert.

BLOG: Vijf redenen waarom een werving- en selectiebureau in jouw voordeel werkt | Fongers en Fongers
BLOG: Vijf redenen waarom een werving- en selectiebureau in jouw voordeel werkt | Fongers en Fongers
BLOG: Vijf redenen waarom een werving- en selectiebureau in jouw voordeel werkt | Fongers en Fongers

1. Je bespaart tijd

Naar leuke vacatures zoeken, kan een tijdrovende klus zijn. Een werving- en selectiebureau is altijd op de hoogte van relevante vacatures en kan jou zo veel tijd besparen. Bovendien kun je een recruiter gericht vragen stellen over de werkgever. Zo ben je minder tijd kwijt bent aan onderzoek doen naar de organisatie en kom je gemakkelijker aan waardevolle informatie.

2. Je hebt meer keuze tussen vacatures

Weet je dat lang niet alle vacatures altijd openbaar zijn? Voorbeeld: er komen zoveel reacties op vacatures, dat een werkgever door de bomen het bos niet meer ziet? In plaats daarvan kiest een werkgever ervoor om samen te werken met een recruiter die heel gericht op zoek gaat naar de ideale kandidaat voor de functie. Een functie die voor jou misschien wel je droombaan is! Zo kan een recruiter voor jou het echte verschil betekenen tussen wel of niet jouw droombaan bemachtigen.

3. Je hebt een sterkere onderhandelingspositie

Ben jij zo aantrekkelijk voor een bedrijf dat een recruiter jou uit honderden of misschien wel duizenden kandidaten voorstelt bij een werkgever? Dan weet je zeker dat je door jouw kennis, ervaring en vaardigheden super waardevol bent binnen het bedrijf en de functie waar je naar solliciteert. Een werkgever schakelt niet voor niets een recruiter in. Daardoor weet je dat het bedrijf een serieuze vraag heeft naar een specifieke kandidaat. Nu jij het antwoord blijkt te zijn op die vraag, heb je een extra sterke onderhandelingspositie!

4. Je wordt geïntroduceerd bij de werkgever

Wanneer je ‘warm’ binnenkomt bij een bedrijf, val je meer op. En wie opvalt, heeft meer kans op succes. Dit is een groot voordeel wanneer je samenwerkt met een werving- en selectiebureau: je wordt geïntroduceerd en soms ook aanbevolen bij een werkgever. Dit zorgt ervoor dat je minder moeite hoeft te doen om jezelf te verkopen dan wanneer jouw werkgever nog nooit van je gehoord heeft. Bovendien is een goede recruiter een bemiddelaar die ook jouw belangen behartigt. Een ambassadeur, zou je kunnen zeggen. Iemand die je steunt en je nuttige tips en feedback geeft tijdens het sollicitatietraject. Zo is de kans groter dat jij de baan bemachtigt dan wanneer je de procedure op eigen kracht doorloopt.

5. Je komt vast in dienst

In het begin van deze blog schreven we het al: je bent niet (meer) op zoek naar een uitzendbaan. In plaats daarvan wil je graag een langetermijnsamenwerking met je werkgever. Zodat je in een paar jaar echt het verschil kunt maken binnen een bedrijf en kunt doorgroeien naar een volgend niveau. Jij bent toegewijd naar je werkgever en andersom verwacht je dat je werkgever dat ook is naar jou. Een werving- en selectiebureau sluit helemaal bij deze wens aan. Wanneer jij als ideale kandidaat uit het werving- en selectieproces komt, biedt jouw nieuwe werkgever je een tijdelijk of vast contract aan. Bij een uitzendbureau is dit meestal niet zo. Vaak is een uitzendbureau op zoek naar operationele krachten die tijdelijk kunnen bijspringen en niet vast in dienst komen. Hierdoor heb je bij een uitzendbureau minder zekerheid en ontvang je meestal ook een lager salaris.

Heb jij al eens met een werving- en selectiebureau samengewerkt? Hoe zijn jouw ervaringen?