Durf te vragen! Ook deze vragen worden vaak gesteld

Niet alleen vragen die gaan over het solliciteerproces en de werksfeer worden met regelmaat bij Google ingetikt. Ook worden er vaak vragen gesteld over ergernissen, werkstress en andere zaken. Ook deze vragen willen wij voor je beantwoorden!

Wat zijn ergernissen op werk?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel een beetje moest lachen toen ik zelf deze vraag intikte op Google. Ik kan namelijk zelf ook wel een paar kleine dingetjes bedenken. Maar daarnaast denk ik ook dat dit per persoon kan verschillen. Maar de voornaamste ergernissen die naar voren kwamen zijn vervelende geluiden, gesmak en luide telefoongesprekken. Kortom, harde geluiden helpen vaak niet mee in de werksfeer. Herken jij jezelf hier ook in? Wat ik zelf echt een ergernis vind is dat mensen door je heen gaan praten. Gelukkig heb ik een stel toffe recruiters om mij heen die getraind zijn in goed luisteren dus daar heb ik hier geen last van 😉

Wat zijn manier om werkstress te verminderen?

We voelen ons allemaal wel eens een beetje overweldigd. Zeker in de drukkere periodes in het jaar. Hoe kun je dan het beste met stress omgaan? Nou er zijn een aantal dingen belangrijk. Het is goed voor je lijf en je hersenen om lekker in beweging te blijven. Leuke tip: met de app ommetje loop je elke dag 20 minuten een rondje. Als je de 20 minuten hebt gevuld krijg je een interessant feitje over het brein en hij houdt ook je streak bij. Leuk om samen met collega’s te doen! Daarnaast is het ook verstandig om tekenen van een burn-out te kunnen herkennen. Het is dan erg belangrijk om een stapje terug te doen. Een balans tussen werk en privé werkt het beste. Ook al is dat soms makkelijker gezegd dan gedaan. Om hulp vragen is niet erg. Het is vooral belangrijk om jezelf en collega’s te behoeden van een burn-out!

Ik wil graag wel zo hybride mogelijk werken, hoe kan ik dit het beste aangeven?

Tegenwoordig is hybride werken eigenlijk een trend geworden. Het gaat veel makkelijker dan eerder. Zeker in de corona tijd werd dit natuurlijk veel gedaan en eigenlijk is dat nooit meer helemaal verdwenen. Zeker met kinderen thuis is dit absoluut bespreekbaar. Veel werkgevers kijken er ook niet meer raar van op als deze vraag gesteld wordt. Naar mijn mening is het vooral belangrijk om dit dan ook zo vroeg mogelijk aan te geven en niet later pas. Zo hebben beide partijen ruimte om alles zo in te richten, dat het ook goed werkt.

Geen enkele vraag is te gek. Communication is key! Heb je nou nog meer vragen? Stel ze ons. Je kan ons mailen via info@fongersenfongers.nl of bel 0315-397500.