De onvoorspelbare weg naar een nieuwe baan

Ben jij ook druk bezig met zoeken naar een baan die goed bij jou past? Loop je ook tegen obstakels aan in dit proces? Ja, dat had ik dus ook!

Blog: De onvoorspelbare weg naar een nieuwe baan | Fongers en Fongers
Blog: De onvoorspelbare weg naar een nieuwe baan | Fongers en Fongers
Blog: De onvoorspelbare weg naar een nieuwe baan | Fongers en Fongers

Mijn naam is Britt en ik ben sinds februari 2022 gestart bij Fongers en Fongers als backoffice medewerker. En ja, ik ga ook nog eens in januari 2023 op reis, dus ik was op zoek naar een baan voor een jaar. Dat was echt een hele uitdaging. Ik ben in 2021 afgestudeerd. Ik heb de opleiding HBO-communicatie gevolgd en wilde in eerste instantie graag nog een master doen. Dit was in die hele bijzondere periode richting kerst, waarin ineens ook alles weer dicht moest. Ik zag het niet zitten om weer vanuit mijn studentenkamer aan school te moeten werken en geen klasgenoten te ontmoeten. Ik heb er toen voor gekozen om te stoppen, want ik wilde graag aan de slag en actief bezig zijn. En ook niet geheel onbelangrijk, ook wel graag geld gaan verdienen zodat ik kon sparen voor mijn reis. Maar waar moest ik beginnen?

Mijn eerste stap hierin was mijn LinkedIn en CV updaten. LinkedIn is echt een gamechanger geworden in het vinden van een baan. Je kan jezelf presenteren en tegelijkertijd kunnen recruiters op zoek naar de beste kandidaat voor de job. Win win! Maar in mijn geval kreeg ik regelmatig te horen dat ze liever iemand aannamen die voor langere tijd beschikbaar was, ergens wel logisch natuurlijk. Maar wel balen!

Ik werd een beetje radeloos. Ik solliciteerde online zowel via LinkedIn als Indeed, maar nog steeds had ik geen geluk. Uiteindelijk heb ik zelf contact gezocht met Fongers en Fongers. In eerste instantie om te kijken of zij met mij mee konden kijken wat bij mij en mijn interesses zou passen, daar zijn immers werving -en selectiebureaus voor. Misschien wisten zij waar ik voor een wat korte periode aan de slag kon. En ja, toevallig bij hen! Heel leuk! En tuurlijk, ook met een beetje geluk. Niet geschoten is sowieso altijd mis!

Wat ik hier nou mee wil vertellen, gooi gewoon zoveel mogelijk lijntjes uit! Je CV en LinkedIn up-to-date hebben is de eerste stap en ga daarna vooral actief solliciteren. Een boel is mogelijk en soms zit een leuke job in de meest verassende hoek!