Ga aan de slag bij Hencon, bekijk de vacatures

Hencon BV. is een wereldwijde producent van speciale op maat gemaakte voertuigen voor de aluminiumindustrie, bos- en mijnbouw, de zware industrie. Het ontwerpen en produceren van speciale voertuigen met geavanceerde technologie, is de core- business van de organisatie. Tevens heeft de organisatie een uniek service- en onderhoudsniveau op locatie dat 24 uur per dag wereldwijd beschikbaar. Hencon richt zich op hoge kwaliteitsnormen en klanttevredenheid.

De organisatie is opgericht in 1956 in Terborg in Nederland. Er werden voornamelijk zijladers en wegenbouwvoertuigen gemaakt. In 1972 startte de organisatie in de aluminiummarkt. In 2002 startte de organisatie met internationale vestigingen. In 2009 is er een start gemaakt met bosbouw in Zuid-Afrika en in 2013 met bos- en mijnbouw in Rusland. In 2014 is er een start gemaakt in oriëntatie op de Chinese markt. In Nederland zijn nu 127 medewerkers. Wereldwijd zijn er 300 medewerkers.

"Deze dames kennen de regionale arbeidsmarkt zeer goed. Zij hebben een breed scala aan netwerken waardoor zij actief schakelen op de arbeidsmarkt. De lijnen zijn kort en hun reactietijd is snel. Deze aanpak past goed binnen Hencon."
Margot Lamers | HR Officer