Werving en selectie

Wilt u ervaren dat werving en selectie via Fongers & Fongers net even anders is? Met meer aandacht en een open, persoonlijke houding in alle communicatie? Met onze hands-on mentaliteit én mensenkennis weten wij exact wat nodig is om de juiste kandidaat voor u te selecteren.

U kunt bij ons uw vacature in de Achterhoek, Liemers of Twente aanmelden. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op of vul ons contactformulier in.

Tijdens een persoonlijk gesprek nemen wij graag de vacature met u door. We bespreken uw verwachtingen ten opzichte van de kandidaat en doorgronden uw bedrijfscultuur. Eén van onze uitgangspunten? De geselecteerde kandidaten moeten passen bij de waarden en principes van uw bedrijf.

Een succesvolle werving- en selectieprocedure heeft een pakkende advertentietekst nodig. In deze vacaturetekst geven we weer waarom een kandidaat zou moeten kiezen voor uw organisatie, voor deze vacature en welke persoonlijkheid wij zoeken. Vervolgens zorgen we dat de vacature wordt gepubliceerd. We plaatsen de vacature op onze eigen website, maar ook op de diverse succesvolle social media kanalen, zoals LinkedIn en daarnaast op Indeed.

Zodra we de vacature hebben gepubliceerd, wachten we niet rustig op de binnengekomen reacties. Hier begint voor ons het leuke werk! De werkgever werkt met een vaste recruiter die actief kandidaten benadert in en buiten ons netwerk. Een netwerk waar we al 18 jaar aan werken. Ook vragen we ons netwerk om de vacature te delen: dit noemen we het sneeuwbaleffect. Door gebruik te maken van de kracht van ons netwerk, komen we vaak tot de best passende kandidaten. Deze kandidaten komen langs op ons kantoor voor een interview, een check van de diploma’s en voor het inwinnen van referenties.

Hierna presenteren wij de geselecteerde kandidaten aan de opdrachtgever door middel van een actueel cv en een persoonlijke toelichting. Deze geeft de motivatie van de kandidaat weer.

Indien gewenst nemen wij assessments af bij kandidaten. Wij zijn licentiehouder van Thomas International en werken samen met GITP.

Fongers & Fongers staat voor constante kwaliteit, ook nadat een kandidaat in dienst is getreden. Wij komen op bezoek bij uw bedrijf om bovenstaande procedure te evalueren en te bespreken hoe de samenwerking tussen u als werkgever en de nieuwe werknemer verloopt.

Bent u benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen bij het vinden van de juiste kandidaat? Of wilt u ervaren dat arbeidsbemiddeling via Fongers & Fongers net ‘FF’ anders is? Wij stappen in de auto en komen graag naar u toe.