Ga aan de slag bij Lamex foods

Lamex Food Group is een wereldwijd netwerk gespecialiseerd in de handel van diepvries levensmiddelen. Ze werken vanuit 25 Lamex-kantoren verspreid over 17 landen. Omdat de handelsstromen mondiaal steeds competitiever worden, doet Lamex Food Group er alles aan om hun service level op het allerhoogste niveau aan te bieden. Met hun 60 jaar ervaring blijven ze investeren in hun personeel en is Lamex Food Group een wereldspeler geworden in de voedingsmiddelenindustrie. Dagelijks laten ze zien dat je met hard werken en slim investeren,  wereldwijd in een enerverende branche echt het verschil kan maken.

Over Lamex foods

Lamex Food Group Limited begon zijn activiteiten meer dan 50 jaar geleden, in 1966. Aanvankelijk stond het bedrijf bekend als L&M Canned Goods Supplies, maar in het begin van de jaren 1970 stopte het bedrijf met de handel in conserven en veranderde de naam in L&M Food Group, om later te worden opgevolgd door de naam Lamex Food Group. Tegen het jaar 1980 was het bedrijf aanzienlijk gegroeid en opende kantoren in de VS en Nederland en was nu actief in gevogelte, varkensvlees, vis, fruit, groenten en frites. Als gevolg van de internationale reputatie en de sterke financiële resultaten nam Norwich Union Insurance Group in 1991 een belang van 19%, dat zij 15 jaar lang in handen hadden.

L&M Food Group bleef uitbreiden met kantoren in Zweden, Brazilië, Thailand, Spanje en Polen, en in het begin van de jaren 2000 werden nog meer kantoren geopend in Ierland, Malvern, Zwitserland, Rusland en China. Lamex Agrifoods werd opgericht in 2011 om de niet-proteïne kant van het bedrijf te stroomlijnen, met een focus op IQF Fruit, Sappen, Purees, Concentraten en Honing. In 2005 werd L&M Food Group voor het eerst opgenomen in de Sunday Times 250 Mid-Market Private Companies en in 2013 was Lamex Food Group opgenomen in de Top Track ranglijst voor de Top 100 private Britse bedrijven.

De volgende stap in je Carrière

Vandaag de dag is Lamex Food Group een wereldwijd netwerk met meer dan 63 ervaren levensmiddelenhandelaren die werken vanuit 22 Lamex-kantoren in 14 landen. Nu de wereldwijde handel steeds concurrerender en ingewikkelder wordt, heeft Lamex Food Group er altijd naar gestreefd om voortdurend een toonaangevende service te ontwikkelen die zeer gewaardeerd wordt door onze klanten en leveranciers. Profiterend van aanzienlijke financiële middelen en 50 jaar ervaring, vergezeld van een voortdurende investering in mensen, is Lamex Food Group een wereldleider geworden in meerdere producten en geografische gebieden.

Bij Lamex Foods is hun ethos partnerschap. Zij streven ernaar hun leveranciers duurzame afzetmogelijkheden voor hun producten te bieden en de klanten langetermijnoplossingen voor leveringen te bieden. Dit houdt vaak in dat ze hun eigen hooggekwalificeerde technische team inzetten om fabrieksaudits en Q/A-programma’s ter plaatse uit te voeren met hun partners. Samen creëren zo voortdurend nieuwe producten, testen ze nieuwe markten en evalueren ze hun strategie met hun partners. Ze zijn ervan overtuigd dat hun strategie van partnerschap voortdurend succes zal brengen voor zowel Lamex als hun partners over de hele wereld.

Werken bij Lamex foods

Wil jij werken bij een internationale organisatie  waar enthousiasme en professionaliteit je verder helpen in je carrière? Solliciteer dan op één van de vacatures van Lamex foods in Doetinchem!

Referentie

"Voel jij je thuis in een dynamische omgeving, waarbij je ’s ochtends nog niet weet hoe de dag zal gaan verlopen? Dan zit je bij Lamex op het juiste adres! Ongeacht je functie zul je veel (persoonlijke) verantwoordelijkheden krijgen. De open werkstructuur en korte lijnen zorgen ervoor dat we ook als team snel kunnen schakelen. Werken bij Lamex betekent dagelijks internationaal actief zijn in combinatie met een gezonde portie Achterhoekse nuchterheid."
Beate Clarenbach | Executive Secretary
Lamex | Fongers & Fongers
"Bij Lamex heb je de kans om jezelf te ontwikkelen binnen een internationale organisatie. Zelf ben ik na mijn afstudeeropdracht bij Lamex gebleven als Junior Trader en ben ik doorgegroeid tot Trader die actief is verschillende werelddelen. De platte structuur, open cultuur en de begeleiding waar nodig zorgen er samen voor dat je kansen volop kan benutten. Hiernaast wordt de week regelmatig afgesloten met een biertje of wijntje op kantoor."
Justin Bruijne | Trader
Lamex | Fongers & Fongers
"Lamex’ logistieke afdeling is het hart van het bedrijf. We hebben dagelijks contact met leveranciers, agenten en klanten van over de hele wereld. In de functie van logistiek medewerker staan afwisseling en eigen initiatief voorop. Het geeft voldoening om aan het einde van de werkweek weer alles van A naar B te hebben kunnen regelen. Ben je een regelaar, een planner en heb je een goede dosis zelfvertrouwen? Dan zou ik zeker solliciteren."
Tanja Veerbeek | Logistics
Lamex | Fongers & Fongers