Ga aan de slag bij Het Oude IJssel Huis, bekijk de vacature

Het Oude IJssel Huis biedt ruimte voor psychosociale ondersteuning in beslotenheid of in groepsverband om zo een waardevolle aanvulling te zijn op de medische zorg.

Over Het Oude IJssel Huis

Het Oude IJssel Huis biedt in een veilige, beschutte en huiselijke omgeving kwalitatief goede psychosociale ondersteuning aan mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden binnen het netwerk van oncologische zorg met medisch specialisten, huisartsen, paramedici en psychotherapeuten in het verzorgingsgebied van het Slingeland Ziekenhuis: de gemeenten Oude IJsselstreek, Montferland, Doetinchem, Doesburg en Bronckhorst en de plaats Dinxperlo.

De volgende stap in je Carrière

Stichting Het Oude IJssel Huis is een vrijwilligersorganisatie. Regelmatig is er behoefte aan vrijwilligers die de bezoekers ontvangen en begeleiden, maar ook voor het onderhoud van het huis, de tuin en administratieve werkzaamheden.

Het Inloophuis Oude IJssel biedt vrijwilligerswerk in een warme en collegiale sfeer. Voor vrijwilligers wordt er een training verzorgd door de brancheorganisatie IPSO en er wordt interne bijscholing gegeven. Afspraken en werktijden worden vastgelegd in een vrijwilligerscontract, waarin een proefperiode wordt opgenomen. Met  elke vrijwilliger wordt minimaal jaarlijks een evaluatie-voortgangsgesprek gepland.

Werken bij Het Oude IJssel Huis

In Het Oude IJssel Huis kom je in contact met mensen in een kwetsbare periode van hun leven. Het is belangrijk dat je goed kunt luisteren zonder direct een oordeel of mening klaar te hebben, betrokken bent en uitgaat van de behoeften van de bezoeker.

“Gevoel voor humor, het vermogen om te improviseren en een praktische instelling zijn belangrijk in dit werk”, zegt een van de 90 vrijwilligers. “Naast zelfstandig kunnen werken, is het ook fijn om met elkaar in een team te werken.”