Ontdek de essentie van jezelf door een persoonlijke profielanalyse (PPA) van Thomas International

Als het gaat om carrièreontwikkeling en het vinden van de perfecte match tussen jou en een functie, is zelfinzicht een onschatbaar hulpmiddel. Een van de krachtige instrumenten die hierbij kan helpen, is de Persoonlijke Profielanalyse (PPA) van Thomas International. Dit online assessment van 8 minuten biedt niet alleen waardevolle inzichten voor werkgevers, maar het levert ook aanzienlijke voordelen op voor jezelf als je je eigen capaciteiten kent, waardoor je je voorkeuren ook beter kunt begrijpen.

Wat houdt een PPA in?

Een PPA is een diepgaande persoonlijkheidsbeoordeling die is ontworpen om een grondig inzicht te bieden in iemands gedragsstijl op de werkplek. Het instrument is gebaseerd op het DISC-model, wat staat voor Dominantie, Invloed, Stabiliteit en Conformiteit. Door deze elementen te meten, kan de PPA een gedetailleerd beeld schetsen van hoe een individu omgaat met uitdagingen, communiceert, beslissingen neemt en samenwerkt.

Je krijgt een overzicht van de volgende punten:

  • De kernkwaliteiten
  • Karaktereigenschappen en gedrag op de werkvloer
  • De motivatie
  • Communicatieve en sociale vaardigheden
  • Voor welke functie is de kandidaat het meest geschikt?

De voordelen voor jou

  • Zelfinzicht: Een van de meest waardevolle aspecten van een PPA is het vermogen om zelfinzicht te vergroten. Kandidaten krijgen een diepgaand begrip van hun natuurlijke gedragsstijl, sterke punten en ontwikkelingsgebieden.
  • Carrièreoriëntatie: De PPA kan fungeren als een kompas voor carrièrepadbeslissingen. Door te begrijpen welke omgeving het beste aansluit bij hun natuurlijke neigingen, kunnen kandidaten gerichter zoeken naar functies die passen bij hun persoonlijkheid.
  • Persoonlijke groei: Naast professionele doelen biedt de PPA inzicht in persoonlijke groeimogelijkheden. Kandidaten kunnen gerichte inspanningen leveren om hun vaardigheden en gedrag te ontwikkelen, wat niet alleen de professionele maar ook de persoonlijke ontwikkeling bevordert.
  • Effectieve communicatie: Door te begrijpen hoe ze communiceren en samenwerken, kunnen kandidaten hun relationele vaardigheden verbeteren. Dit leidt tot betere teamwork, conflictoplossing en algemene werkrelaties.
  • Sollicitatievoorbereiding: Kandidaten die de PPA hebben ondergaan, kunnen zich beter voorbereiden op sollicitatiegesprekken. Ze kunnen hun sterke punten en unieke eigenschappen duidelijk communiceren, waardoor ze zich onderscheiden van andere sollicitanten.

Wij helpen je graag op weg in je zoektocht naar een nieuwe baan. Geïnteresseerd in een PPA? Neem gerust contact met ons op!