Ga aan de slag bij SVEDEX, bekijk de vacatures

Expertise, enthousiasme en liefde voor het vak is wat Svedex al sinds 1954 elke dag drijft om de beste afgelakte deuren te maken. Svedex is hét Nederlandse merk voor afgelakte stijldeuren. Al meer dan 60 jaar maakt Svedex vernieuwende collecties en is dé expert als het gaat om afgelakte stijldeuren. Svedex afgelakte stijldeuren maken het mooier binnen. Stijlen en smaken, wensen en trends worden vertaald naar binnendeuren met karakter. Het Nederlandse familiebedrijf beschikt over drie productielocaties met een gemoderniseerd machinepark, verdeeld over Nederland en Duitsland. Via eigen verkoopkantoren in Nederland, Duitsland, Frankrijk, België en een vertegenwoordiging in overige Europese landen heeft Svedex op de Europese markt een vooraanstaande positie verkregen.

Svedex als werkgever

Werken bij Svedex, is werken binnen een dynamische organisatie. Samen met ongeveer 250 collega’s ga je elke dag aan de slag om het beste uit jezelf te halen. Positiviteit, creativiteit, innovatie en bereidheid om elkaar verder te helpen zitten in het DNA van onze organisatie. Zij gaan op een informele wijze met elkaar om, zijn open, hebben korte, nuchtere en directe communicatielijnen en alles wat ze doen is op basis van wederzijds respect.

Wat maakt werken bij Svedex interessant?

  • Nederlands familiebedrijf met een open en informele cultuur;
  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden;
  • Oog voor vitaliteit en veiligheid;
  • Goede bereikbaarheid;
  • Erkend leerbedrijf;
  • Sociaal betrokken;
  • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Svedex investeert veel in haar medewerkers. Na een zeer gedegen inwerkprogramma waarin je ruim de tijd krijgt om onze producten en onze organisatie te leren kennen word je onderdeel van een enthousiast team.

Personeelsontwikkeling

Svedex ontwikkelt zich continu, en gunt haar medewerkers exact hetzelfde. Zij willen dat medewerkers meegroeien in hun werk en naar een volgende functie. Daarnaast streven ze naar een duurzame en betrokken relatie met medewerkers.

Zij investeren in medewerkers door middel van loopbaanbegeleiding, rouleren van taken en/of functie, verrijken van taken of functie, coaching on the job, leren van collega’s, trainen van vaardigheden en het volgen van erkende cursussen en opleidingen

Alle medewerkers kunnen in samenspraak met hun leidinggevende een persoonlijk ontwikkelingsplan opstarten. Dit geeft je de mogelijkheid ambities bespreekbaar te maken. Samen met jou worden concrete afspraken over je loopbaan vastgelegd.

Cultuur

Svedex kent een open informele bedrijfscultuur, gefocust op de toekomst. Zij zijn een betrokken familiebedrijf waar wederzijds respect, aandacht voor het individu en een juist evenwicht tussen privé en zakelijk centraal staan. Zij willen hun medewerkers een motiverende en inspirerende werkomgeving bieden, waarin professionaliteit, samenwerking, vernieuwing en persoonlijke ontwikkeling belangrijke pijlers vormen.

Bouw jij met ruim 250 collega’s mee aan het succes van Svedex?

“Fongers & Fongers is een team dat de “extra stap” maakt in het werven en selecteren van kandidaten. Ze kennen de Achterhoekse arbeidsmarkt en houden rekening met de cultuur van ons bedrijf. Het meest kenmerkend aan de dienstverlening van Fongers & Fongers is de persoonlijke, duidelijke en frequente communicatie en de goede matches qua kandidaten, met het door ons gestelde functieprofiel. Hun hands-on mentaliteit is duidelijk en intensief. Ze weten waar ze het over hebben en waar hun eigen kracht ligt. Zij zullen geen beloftes doen die zij achteraf niet waar kunnen maken. Fongers & Fongers levert voor onze organisatie vooral een bijdrage op het gebied van mbo- en hbo-functies en onderscheidt zich van andere bureaus doordat zij geen kandidaten voorstelt waar zij zelf niet voor 100% achter staan. De wensen en eisen van de klant staan bovenaan. Wat ik persoonlijk erg prettig vind, is dat ze met een klein team werken waarvan iedereen Svedex kent. Het is niet prettig voor mij als klant om met meerdere contactpersonen te werken en telkens weer je verhaal moet doen tegen een andere collega. Dit vertraagt het proces en zorgt bij mij voor minder vertrouwen in de ideale match. In een zeer korte periode hebben ze het afgelopen jaar dan ook een aantal kritische vacatures op een goede wijze ingevuld. Zij hebben op hun netvlies wat wij zoeken, schakelen snel en niets is teveel. Werken met Fongers & Fongers is voor mij effectief en efficiënt omdat men helder, duidelijk en vooral eerlijk is in de motivatie. Ik kan er dan ook vanuit gaan dat de aangedragen kandidaten passen binnen Svedex en voldoen aan de gestelde kwaliteiten.”
Yvonne Zegers | Manager P&O