Ga aan de slag bij Pentair Fairbanks Nijhuis, bekijk de vacatures

Werken bij Nijhuis pompen BV betekent werken in een internationale omgeving met kwalitatief hoogstaande producten, die klantspecifiek in eigen huis worden ontwikkeld en geconstrueerd. Nijhuis pompen BV maakt onderdeel uit van Pentair en opereert sinds oktober 2012 onder de merknaam Fairbanks Nijhuis. De organisatie levert al meer dan 100 jaar pompen en pompsystemen voor diverse toepassingsgebieden, zoals: drinkwater, irrigatie, riool- en poldergemalen, scheeps-, bagger- en (petrochemische) industrie en ontzoutingsinstallaties.

Daarnaast houdt Pentair Fairbanks Nijhuis zich wereldwijd bezig met de verkoop, engineering en assemblage van fire fighting units voor de off- en on-shore industrie en ter brandpreventie op civiele werken. Pentair Fairbanks Nijhuis speelt een grote rol in de wereldwijde watervoorziening en levert hiermee een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkeling van maatschappij en milieu.

Naast een modern geëquipeerde machinefabriek beschikt Pentair Fairbanks Nijhuis over een eigen ontwerpafdeling, gieterij en testafdeling (proefstand). De organisatie telt op dit moment ruim 160 medewerkers.

Wat anderen vertellen

Peggy - Engineer
“Als engineer bedenk en bereken ik het mechanische deel van pompen. Dit werk ik vervolgens uit in 3D en ik maak productietekeningen en stuklijsten. De afwisseling in mijn werk vind ik het leukst, het is echt nooit saai. Door de jaren heen komen er steeds nieuwe producten bij. Het is leuk om je daarin te verdiepen, maar ik vind het ook een uitdaging om uit te spitten hoe een hele oude pomp in elkaar heeft gezeten. Je kunt hier het proces van het begin tot eind zien. Dus wat je hebt bedacht of getekend, wordt hier ook gemaakt. Ik vind het altijd wel spannend wanneer de pompen worden getest en om te zien of alles goed draait.”
Emiel - Teamleider
“Zo’n 39 jaar geleden kwam ik hier als 17-jarige bij toeval terecht. Het was mijn eerste sollicitatiegesprek ooit. Ik werd aangenomen als leerling-draaier en heb mij door kunnen ontwikkelen tot teamleider van de afdeling Verspaning. Wat ik mooi vind aan mijn werk is dat we maatwerk leveren. We maken hier bijna alleen maar enkelstuks. Als Pentair meer seriematig werk had gehad, dan was ik al lang weggeweest. De mogelijkheden om een opleiding of cursus te volgen zijn ook echt een mooie kant van het bedrijf. Dit jaar werk ik hier 40 jaar, maar ik voel me nog steeds op mijn plek. De 50 jaar krijg ik ook nog wel vol.”