Nieuws
Gepubliceerd: 23-10-2018

Zo scoor je een nieuwe baan via WhatsApp

Op zoek naar een nieuwe baan? En dé vacature gezien? Dan wil je vast het liefst zo snel en slim mogelijk in contact komen met de juiste contactpersoon. Daarom kun je bij ons nu solliciteren via WhatsApp. Bij elke vacature op onze website vind je een nummer waarnaar je kunt appen als je interesse hebt. Super handig, want de kans is groot dat je onze vacatures bekijkt via je telefoon. Dat je vervolgens gelijk per WhatsApp kunt reageren, maakt solliciteren nu nog makkelijker!

Waarom solliciteren via WhatsApp?

Alles wat via mail kan, kan tegenwoordig ook via WhatsApp. Maar dan nog sneller en mobieler. Bovendien is communicatie via WhatsApp vaak persoonlijker dan via mail. Zo kun je via dit medium gemakkelijk een videoboodschap opnemen. Een ander voordeel van solliciteren via WhatsApp, is dat je direct contact houdt met jouw contactpersoon over de vacature. Heb je bijvoorbeeld net je kennismakingsgesprek bij je mogelijk nieuwe werkgever gehad? Onderweg naar huis stuur je ons snel een appje om te laten weten hoe het is gegaan. Of schiet je een vraag te binnen over de sollicitatieprocedure? Via WhatsApp ontvang je snel een reactie van ons. Op deze manier kunnen we je nog meer persoonlijke aandacht bieden en maken we solliciteren zo laagdrempelig mogelijk voor je. Bovendien verkorten we met elkaar het selectieproces, omdat we sneller schakelen. Zo kun jij eerder aan de slag in je nieuwe baan!

Hoe solliciteer je succesvol via WhatsApp?

Natuurlijk ontvangen we via WhatsApp – net als via mail – graag jouw motivatie en CV als bijlage. Je motivatie kun je delen via een videoboodschap, maar het is geen must. Zie video vooral als een middel om kwaliteiten of eigenschappen over te brengen die via tekst lastiger over te brengen zijn. Denk aan vriendelijkheid, zelfvertrouwen, representativiteit of humor. Dankzij de blauwe vinkjes hoef je jouw sollicitatie niet na te bellen: je kunt zien dat we je sollicitatie hebben ontvangen en geopend. Uiteraard raden we je wel aan proactief te zijn. En juist ook via dit kanaal je creativiteit te gebruiken om te laten zien dat je gemotiveerd en de ideale kandidaat bent. Zo val je extra op!

Solliciteren via social media is de toekomst

Een paar jaar geleden werd WhatsApp vrijwel alleen nog privé gebruikt, maar inmiddels is dat anders. Bedrijven gebruiken WhatsApp steeds vaker om contact te houden met klanten en snel service te verlenen. Maar dus ook om nieuwe medewerkers te werven. Solliciteren via social media is de toekomst en mobiel solliciteren echt een nieuwe “trend”. Zo geeft maar liefst 52% van de bedrijven al aan dat het mobiel solliciteren graag wil gebruiken om de juiste kandidaten te werven. WhatsApp is dan een logisch kanaal.

Liever solliciteren met je LinkedIn-profiel?

Naast WhatsApp bieden we je met onze nieuwe site ook de mogelijkheid om te solliciteren met je LinkedIn profiel. We ontvangen dan direct je werkervaring, opleidingen, contactgegevens en foto, zonder dat je ons je CV hoeft te sturen. Natuurlijk is het hierbij wel van belang dat je LinkedIn-profiel volledig en actueel is. Maar we raden je aan hier sowieso voor te zorgen, als je aan het solliciteren bent.

Hoe solliciteer jij het liefste? Laat het ons weten in een reactie! Ook als je zaken opvallen die in het gebruik van onze website nog beter kunnen horen we het natuurlijk graag!

Jonneke Fongers, Fongers en Fongers