Nieuws
Gepubliceerd: 11-09-2017

TIJD IS HET NIEUWE GELD

#New #Job
Wat vind jij het belangrijkste bij het aangaan van een nieuwe arbeidsrelatie? Het salaris, zeker, maar welke andere secundaire arbeidsvoorwaarden zijn van belang?

 

Tijd voor flexibiliteit

Nederlandse werknemers zetten gemiddeld genomen flexibele werktijden op de eerste plaats van de te verkrijgen secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarmee haalt deze categorie de reiskostenvergoeding en pensioenregeling in. Die stonden vorig jaar nog op respectievelijk 1 en 2.

De reiskosten blijven wel een belangrijk punt. Bij mannen, vrouwen, studenten en ‘mensen in loondienst’ staat de vergoeding op 2. Alleen bij werklozen niet; daar staan reiskosten op 1.

Wat wil de man/vrouw?

Het wil maar niet veranderen: mannen zijn bij het benoemen van secundaire arbeidsvoorwaarden vooral gericht op die met een financiële component. Vrouwen noemen in hun top vijf vooral factoren die het mogelijk maken werk met privé te combineren. Alleen bij de categorie ‘reiskostenvergoeding’ zitten ze op een lijn.

Oud en jong

De top vijf verschilt ook per leeftijdscategorie. Ouderen hechten bijvoorbeeld veel meer aan de pensioenregeling als arbeidsvoorwaarde dan jongeren.

Nog meer vrije tijd?

Opvallend in de scorelijst is de op een na laatste plaats van het opnemen van een ‘sabbatical’. Helemaal onderaan staat het tekengeld, de bonus die bedongen wordt bij het aangaan van de arbeidsovereenkomst.

Bron: FD http://bit.ly/1mfBgTh