Nieuws
Gepubliceerd: 11-09-2018

OPEN TIJDENS DE ZOMERVAKANTIE!

OOK TIJDENS DE ZOMERVAKANTIE KUNNEN JULLIE OP ONS REKENEN. MET DE LANCERING VAN EEN NIEUWE WEBSITE DEZE ZOMER EN ALLE MOOIE OPDRACHTEN HEBBEN WE LEUKE DINGEN OM HANDEN. DAARNAAST IS HET VOOR VEEL MENSEN DE ZOMERVAKANTIE HET MOMENT OM ZICH TE BEZINNEN OP EEN NIEUWE CARRIÈRE STAP EN DAARIN DENKEN WE GRAAG MEE IN GOED GESPREK.

Uit onderzoek blijkt echter dat doorwerken in de zomervakantie helemaal niet zo verkeerd is. Je hebt toch een beetje dat vakantiegevoel dat je meeneemt naar het werk. Wat zo fijn is aan het doorwerken tijdens de zomerperiode is dat je eindelijk toekomt aan klussen die anders blijven liggen. Er zijn minder mensen aanwezig, minder telefoontjes waardoor je efficiënter en productiever. kunt zijn.

 

60 Procent van de Nederlanders ging vorig jaar op vakantie tussen juni en augustus, blijkt uit het het Continu Vakantieonderzoek NBTC-NIPO. Gemiddeld gaan we drie keer per jaar. Enkele tips voor alle anderen die doorwerken.

FLEXIBELE WERKTIJDEN.

In de zomer zijn er op je werk minder vergaderingen en andere verplichte bijeenkomsten. In overleg kun je best wat flexibeler zijn. Begin eens wat later of juist eerder, zodat je overdag een tijdje vrijaf kunt nemen – zeker een goed idee als je je werk ook thuis kunt afmaken.

NEEM NIET ÁL HET WERK OVER

Eén van de valkuilen van doorwerken is te veel taken van anderen overnemen. De taken van vakantie vierende collega’s komen vaak bij één persoon terecht. Maak van te voren goede afspraken met collega’s over welke taken je wel of niet overneemt.

DENK DIEPER NA

Als je minder te doen hebt op korte termijn, bijvoorbeeld omdat je goedkeuring nodig hebt van een manager die er zelf niet is, dan kun je je werktijd goed gebruiken voor de ingewikkelder klussen, tipt zakenblad Forbes. Denk alvast na over de strategie voor projecten die in de herfst moeten gebeuren, bijvoorbeeld.

RICHT JE OP DE ACHTERBLIJVERS

In plaats van balen dat de zon buiten schijnt, en jij binnen zit, kun je het ook als iets positiefs zien dat jij en een paar anderen nog doorbikkelen. Klaag niet teveel, maar maak er wat leuks van. Neem een doos waterijs mee als je van een afspraak komt, lunch wat langer.

HOUD HET KOEL

Last but not least: zet de airco hoog. Productiviteit is het hoogst bij 21 graden Celcius, blijkt uit Fins onderzoek. Elke graad boven de 25, zorgt voor 2 procent productiviteitsverlies.

Bron: NRC