Nieuws
Gepubliceerd: 11-12-2018

Hoe bouwt u aan een succesvol MT?

Een belangrijk vraagstuk waar meerdere Achterhoekse ondernemers mee te maken hebben: hoe is de balans van kwaliteiten in mijn MT? Heb ik mijn mensen op de juiste plek zitten en hoe vervul ik de nieuwe positie in mijn MT?

Ook in 2018 hebben een aantal Achterhoekse ondernemers ons ingeschakeld bij dit belangrijke vraagstuk. Mooie en intensieve trajecten die zich kenmerken door persoonlijke gesprekken met ondernemers. Wat is de kracht van de onderneming? Wat is de ambitie? Wat zijn de bedreigingen en wat voor kandidaat hebben we nodig om die ambitie te kunnen realiseren?

Het succes van organisaties wordt bepaald door een juiste invulling van deze topfuncties: https://fongersenfongers.nl/vacatures/directie-management/

Niet alleen de kennis van de nieuwe manager of directeur, maar juist de ambitie, de drive en de cultural fit van de betreffende man of vrouw bepaalt het succes. Een sterke directeur kent zijn team, kent de markt, heeft een open blik richting de toekomst, houdt koers en past deze tijdig aan.

Vanuit het netwerk dat we de afgelopen 18 jaar hebben opgebouwd heb ik regelmatig gesprekken met kandidaten die toe zijn aan een volgende stap op managementniveau. Veel daarvan hebben hun roots in de Achterhoek en ze hebben na hun studie een (Inter)nationale carrière opgebouwd. Toch komt er dan het moment dat men zich wederom wil vestigen in de Achterhoek en hier een topfunctie of een overname ambieert.

De nieuwe manager of directeur moet passen bij de organisatie en de strategische opgave van de organisatie moet aansluiten bij zijn of haar ambities. Aanvullend op de gesprekken die wij hebben in het traject met de ondernemers en de kandidaten gebruiken we een executive assessment. Hierbij werken we samen met GITP.  Het GITP Executive Assessment biedt maximale risicoreductie bij selectie- en ontwikkelvragen voor functies met een zeer hoog afbreukrisico. Daarnaast verhoogt het de objectiviteit daar niet alleen wij, maar ook GITP vanuit hun professie, de geschiktheid van de kandidaat beoordelen.

Bent u op zoek naar een nieuw MT-lid of wellicht naar een toekomstige opvolger? Graag ga ik met u in gesprek over de mogelijkheden hierin.

Jonneke Fongers,