Blog
Gepubliceerd: 31-01-2018

DIT ZIJN DE MEEST INSPIRERENDE PODCASTS VOOR JOUW CARRIÈRE

In de VS is de podcast allang gevestigd, maar ook in Nederland wordt podcasts luisteren steeds populairder. Niet zo gek, want een podcast luisteren kan een stuk efficiënter dan een video bekijken. Je luistert bijvoorbeeld terwijl je in de auto zit, hardloopt of de was opruimt. Net als bij video’s is er op podcastgebied voor ieder wat wils. Ook over carrière worden steeds meer podcasts gemaakt. We zetten graag een paar inspirerende voorbeelden voor je op een rij.

1. MAKING OPRAH

Als er één vrouw carrière gemaakt heeft, dan is het Oprah Winfrey. Deze beroemde talkshowhost kreeg in 1986 haar eigen show in Amerika, die 25 jaar later in maar liefst 145 landen werd uitgezonden. Tel daarbij op dat Oprah een donkere vrouw is in een wereld die toen nog door blanke mannen werd gedomineerd en je weet dat Oprah een wereldprestatie leverde. Volkomen terecht dus, dat er een driedelige podcast is gemaakt over Oprah’s bijzondere carrière.

2. FRANKWATCHING

Jelle Drijver maakt voor Frankwatching een podcast over met name marketing. Maar in deze podcast kom je ook interviews tegen met bijvoorbeeld Mark Randall over zijn carrière bij Adobe. Of met de CEO en founder van de handige tool Trello, over hoe Trello je leven makkelijker maakt.

3. TED RADIO HOUR

Grote kans dat je de bekende TED Talks kent van bijvoorbeeld YouTube. Weet je dat TED ook podcasts maakt? Hierin beluister je inspirerende talks van allerhande sprekers en experts. TED geeft je ‘ideas for new ways to think and create’.

4. SLEEP WITH ME

Oké, ‘inspirerend’ is misschien niet het goede woord. Maar effectief is deze podcast wel. Sleep with me helpt jou namelijk om in slaap te vallen. En aangezien voldoende nachtrust bijzonder effectief is voor je carrière… Probeer Sleep with me en oordeel zelf of deze podcast saai genoeg is om naar dromenland te vertrekken.

5. EEN PODCAST OVER MEDIA

De podcast van ondernemers Alexander Klöpping van Blendle en Ernst-Jan Pfauth van De Correspondent. Werk je in de media? Dan ligt deze podcast vast in jouw straatje. Maar ook als jouw carrière er anders uitziet, is het interessant om via deze podcast bij te blijven in de wereld van media en technologie.

6. MICHAEL PILARCZYK

Ooit had hij een carrière bij de radio, inmiddels is hij een veelgevraagd mindsetcoach. Zijn podcasts gaan over succes en geluk in ‘life & business’. Michael helpt je samen met zijn vriendin Cindy onder andere bij persoonlijk leiderschap, communicatie, stress en doelen stellen. Wil je aan het einde van dit jaar nog even de tijd nemen om te reflecteren? In zijn nieuwste podcastaflevering stelt Michael je vragen die je daar goed bij helpen.

7. TONY ROBBINS

Houd je van de content van Michael Pilarczyk? Dan zeker ook van die van Tony Robbins. Deze Amerikaan is de coach van vele celebrities en inspirator voor miljoenen mensen. Ken je Tony nog niet? Kijk dan eens de documentaire ‘I am not your guru’ op Netflix. In zijn podcasts helpt Tony je ‘how to become an exceptional leader, nurturing partner and how to let go of the issues that may or may not be holding you back’.

Luister jij al weleens podcasts? Welke zijn je favoriet?